Technische producten

Bekisting-Grafstutwanden

Cemefus richt zich onder meer op de fabricage en verkoop van aluminium grafbekisting. De bekisting kunnen we als vaste bakken of juist uit losse elementen fabriceren. De bekisting is een solide ondersteuning van vers gedolven graven en voorkomt instortingsgevaar.

Bekisting van Cemefus doet haar werk onder alle weersomstandigheden. Zelfs bij onverwachte trillingen blijft zij uitermate stabiel. De bekisting is daarnaast zeer gebruiksvriendelijk. Door het unieke schakelsysteem, de ingewerkte handgrepen en het geringe gewicht van de losse panelen is de bekisting snel te plaatsen. Bij de bekisting van losse elementen is rekening gehouden met de tilnorm van 25 kg per paneel.

Het speciaal ontworpen uitdrukstempel of hijsketting zorgt er verder voor dat de druk op de bekisting wordt opgeheven, waardoor de panelen later ook weer snel en gemakkelijk zijn te verwijderen.

De vaste onderdelen zijn gemonteerd met klinkverbindingen. Bij beschadiging is hierdoor het herstel eenvoudig en dus minder kostbaar. De bekisting is verder ontwikkeld in nauw overleg met beheerders van begraafplaatsen en is leverbaar in alle maten.

Door de specifieke eigenschappen voldoet deze tevens aan de eisen van de ARBO-wetgeving. Onze bekisting is in 1997 al door TNO getoetst op diverse soorten belastingen en gronddrukniveaus Uit de conclusie van TNO blijkt dat ons product zich onderscheidt in  levensduur en gebruiksvriendelijkheid.

Mechanische graflift

Eenvoudig te bedienen maar solide, geheel gegalvaniseerde graflift. Werkt geruisloos. Liftbereik 2.80 meter. Maximaal ballastgewicht 350 kilo. Daalsnelheid 4 centimeter per seconde. Eenmaal op de bodem opent de sluiting van de daalbanden zich automatisch. Verkrijgbaar in diverse soorten met verschillende mogelijkheden.

Mini Kipper multifunctioneel inzetbaar

De Mini Kipper biedt plaats aan twee grondbakken met een inhoud van 800 liter per stuk. Het dichten van graven gaat met de Mini Kipper snel een eenvoudig, terwijl ook het verplaatsen van grond in een handomdraai geklaard is. Bijkomend voordeel voor nabestaanden en andere bezoekers: grond is altijd ‘uit het zicht’.

De MINI-KIPPER bestaat uit een veilig en eenvoudig te bedienen grondbakken, die gemonteerd wordt op een eveneens speciaal ontwikkelde, meesturende aanhanger. Deze aanhanger biedt plaats aan twee kippers.

Door toepassing van de MINI-KIPPER is het ook uigesloten dat er grond op paden of zerken terechtkomt, waardoor beschadigingen hiervan tot het verleden behoort. Kortom, de MINI-KIPPER betekent minder ongemak.

Cemefus Begraafplaatstechniek verhuurt voor het verplaatsen van de MINI-KIPPER speciale, vierwielaangedreven minitrekkers, die uiteraard ook voor andere werkzaamheden op de begraafplaats gebruikt kunnen worden.

Door toepassing van de MINI-KIPPER is het mogelijk, exact de juiste hoeveelheid grond te doseren die  nodig is om een graf te dichten. Dit is bijvoorbeeld van belang als er bekisting gebruikt wordt; ook beschadigingen aan de grafkist worden hierdoor uitgesloten. De inhoud van twee kippers op een aanhanger bedraagt circa 1600 liter.
Uiteraard kunnen deze diensten zowel op contract of als op incidentele basis worden ingezet. Dus mocht u geïnteresseerd zijn, neem dan contact met ons op. Wij verzorgen dan graag een demonstratie om u te overtuigen.

Neem contact met ons op
BPT contact

bekisting,Bekisting-Grafstutwanden,Grafstutwanden,graflift,grafliften,Mechanische graflift
Scroll naar boven